Firme de transport marfa sau cum sa ajungi in top

Multi antreprenori, sau mai bne zis oameni care vor sa-si inceapa o afacere, incearca sa-si dea seama care ar fi domeniul cel mai propice pentru a face acest lucru. Sunt multe domenii in care poti avea success, insa unul dintre domeniile in care probabilitatea este destul de mare ste transportul de marfa. Nu exista firme de transport marfa care sa nu aiba contracte cu case de expeditii care sa le dea de lucru regulat, incat sa obtina profit lunar.

Desi  noi firme de transport marfa apar in cursa pentru succes, se pare ca pe aceasta piata este loc pentru toata lumea. Principiul pe care se bazeaza toti antreprenorii din domeniu este ca mereu exista cineva care are nevoie sa duca marfa sau bunuri dintr-un loc in altul, si aceea este sansa lor de profit. Desi pentru o firma la inceput poate parea dificil sa obtina si mentina clientii, acestia odata castigati rareori aleg sa apeleze la altcineva atunci cand au nevoie de transport.  Strategiile de marketing sunt diferite de la companie la companie insa majoritatea au success datorita serioziatatii si responsabilitatii de care dau dovada. Pentru aceste firme de transport marfa principiul cum ca orice fel de publicitate este publicitate buna nu este adevarata. Pentru acestea doar publicitatea buna este intr-adevar buna. Chiar si un singur client nemultumit iti poate aduce ghinion, asa ca cel mai bine este sa te asigur ca ii multumesti pe toti.  Unele firme de transport nu lucreaza cu anumite case de expeditii din cauza ca si-au deschis propriile lor case de expeditie. Si aceasta poate fi una din retelele de success prin care mai poti castiga niste bani in plus. Nu mai platesti un contract cu o casa de expeditie exterioare firmei tale, astfel ca acel pret poate fi inclus direct in pretul transportului lucru care s-ar putea sa-I bucure pe multi din clientii tai pentru ca ii vei scuti de o cheltuiala in plus. Ba mai mult, ai putea chiar tu sa inchei contracte de expeditie cu alte firme de transport marfa.

Daca te gandesti unde ai putea sa gasesti clienti, raspunsul e simplu. Sigur exista in raza judetului tau mai multe fabrici si companii care produc bunuri material si multe dintre aceste firme au nevoie de distributie. Cum nu toate aceste companii isi permit sa investeasca si intr-un parc auto, cel mai probabil vor avea nevoie de un transportator care periodic sa le distribuie marfa peste tot prin tara si peste hotare.

Daca spre exemplu iti doresti si mai multi clienti( cine nu-si doreste?) atunci poti sa-ti extinzi firma. Multe firme de transport marfa s-au dezvoltat si in domeniul extern Romaniei. Cine nu si-ar dori un client regulat care sa aiba nevoie de curse externe catre alte tari din lume, transporturi care iti pot asigura profitul pe o luna intreaga.

In orice caz, pentru a conduce cu success o firma de transport ai nevoie de nervi de otel, intelepciune si abilitati dezvoltate de marketing, pentru ca altfel risti sa dai faliment. Incearca, de asemenea, sa fii perseverent, nu renunta din prima luna in care nu-ti merge bine. Statisticile arata ca firmele de succes, au o vechime mai mare de 5 ani, asa ca te asteapta  o lupta grea dar care merita tot efortul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s